VABILO NA IZLET MLADIH PLANINCEV IZ OŠ CIRKOVCE IN OŠ KIDRIČEVO

GORA OLJKA, SOBOTA, 22. 4. 2023


 

UTRINKI Z IZLETOV

 

PLANINSKI IZLET (Limbarska gora, Golčaj, Blagovica…)

V soboto, 26. 11. 2022, smo se mladi planinci iz OŠ Cirkovce skupaj s kolegi iz OŠ Kidričevo odpravili na planinski pohod.

Naš prvi postanek je bil ob Gradiškem jezeru pri Moravčah. Nato smo se odpeljali do našega izhodišča pod Limbarsko goro od koder smo pot nadaljevali proti vrhu. Na gori smo naredili daljši postanek, se okrepčali in pot nadaljevali na Golčaj, kjer smo si ogledali  eno od najstarejših cerkva v Črnem grabnu, ki spada v Župnijo Blagovica.

Cerkev krasi prelep lesen kasetiran strop. Je priljubljena izletniška točka za domačine in tudi bolj oddaljene. Mimo cerkve poteka Rokovnjaška planinska pot, Evropska pešpot, Pot spominov NOV in romarska pot Sv. Martina. Prelepa je predvsem pohodniška pot iz Golčaja do Limbarske gore. Primerna je za posameznike, družine in tudi večje pohodne skupine.

Pohod smo nadaljevali proti Blagovici, kjer nas je čakal avtobus. Seveda brez postanka na Trojanah ni šlo. Sobotni dan smo zaključili veseli in prijetno utrujeni, kot se to spodobi za “za pohodniške duše”.

Ivan Kojc, vodnik PZS


PLANINSKI IZLET (Slatinski vrelec, tromejnik, Grad, vinarium), 15. 10. 2022

V soboto, 16. 10. 2022, smo se mladi planinci iz OŠ Cirkovce skupaj s kolegi iz OŠ Kidričevo odpravili na tokrat turistični izlet na Goričko.

Naš prvi postanek je bil v parku Radenci, kjer smo se malo sprehodili in si ogledali okolico zdravilišča in izvir mineralne vode. Nato smo pot nadaljevali proti Slatinskemu vrelcu, iz katerega privre najboljša mineralna voda na Slovenskem. Ogledali smo si izvir in mogočni drevored.

Nato smo pot nadaljevali do parkirišča, s katerega smo se sprehodili po gozdni učni poti do tromejnika Madžarska – Avstrija- Slovenija. Pri tromejniku smo imeli daljši postanek za malico in fotografiranje. Po vrnitvi na izhodišče smo pot nadaljevali do kraja Grad, kjer smo imeli voden ogled gradu z animacijami za mlajše udeležence. Po končnem ogledu smo se okrepčali in odpeljali v Lendavo na Vinarium. Seveda smo vsi navdušeni dosegli vrh stolpa. Nekateri z dvigalom, drugi peš, a to sploh ni bilo pomembno. Kljub oblačnemu vremenu smo se na koncu vsi zadovoljni in prijetno utrujeni vrnili domov.

 Ivan Kojc, vodnik PZS


PLANINSKI IZLET (Rezervat Poh. bataljon, Črno jezero), 12. 6. 2022

V nedeljo, 12. 6. 2022 smo se mladi planinci iz OŠ Cirkovce skupaj s kolegi iz OŠ Kidričevo in vrtca Kidričevo udeležili planinskega pohoda. Tokrat se nas je na pot podalo 54 pohodnikov.
Najprej smo se z našega izhodišča pri domu na Osankarici podali v rezervat Pohorski bataljon, kjer smo obiskali spomenik.

Po kratkem počitku smo pot nadaljevali nazaj proti domu na Osankarici, od koder smo se podali naprej do Črnega jezera, kjer smo naredili večji postanek in se okrepčali.

Nato smo nadaljevali pot proti gostišču Jakec, kjer se je naš nedeljski pohod zaključil. Po daljšem počitku na prijetnem soncu in svežem zraku smo se zadovoljni in veseli vkrcali na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj proti domu.

Ivan Kojc, vodnik PZS

PLANINSKI IZLET NA SLAVNIK, 21. 5. 2022
V soboto, 21. 5. 2020, smo se z mladimi  planinci iz OŠ Cirkovce in OŠ Kidričevo odpravili na planinski pohod na Slavnik. Tokrat se nas je na pot podalo 36 pohodnikov. Čeprav je kazalo, da nam bo vreme zagodlo, se nismo »predali«.  Na Primorskem je bilo prav lepo sončno in vroče vreme.
Najprej smo se z našega izhodišča v Podgorju podali na Slavnik po strmi poti navzgor. Kljub vročini smo pot dobro premagali. Na Tumovi koči smo se malo odpočili in okrepčali. Nato je sledil premik nazaj proti našemu izhodišču, do katerega smo šli po lažji(daljši) poti.
Po povratku na izhodišče smo se odpeljali  v Socerb, kjer smo si ogledali ruševine gradu in opazovali okoliške kraje proti morju. Nato je sledil ogled Svete jame. Veseli in prijetno utrujeni smo sedli na avtobus in se začeli vračati proti domu. Seveda, na trojanske krofe nismo pozabili :- ).

Ivan Kojc, vodnik PZS

PLANINSKI IZLET NA STOLP ZDRAVJA IN VESELJA, 19. 3. 2022

V soboto, 19. 3. 2022, smo se mladi planinci iz OŠ Cirkovce, po dolgem času, skupaj s kolegi iz OŠ Kidričevo podali na planinski izlet na Stolp zdravja in veselja. Pohoda se nas je skupaj udeležilo 68 udeležencev. Naša krožna pot se je začela v Olimju pri samostanu. Svoj cilj smo dosegli po dveh urah, kar naporne hoje. Vsekakor je za naše mlade veseljake bil izziv osvojiti tudi vrh stolpa. Po zasluženem počitku in fotografiranju smo pot nadaljevali proti izhodišču. Na poti smo obiskali še  Hišo Čarovnice, kjer si nas je večina privoščila tudi srečanja s pravljičnimi bitji. Seveda, smo si  v lepem sočnem dnevu, na Jožefovo soboto, privoščili tudi ogled Jelenovega grebena, pozdravili jelenčke in se okrepčali. Pa še čokoladnica v Olimju: Le kdo bi zamudil takšno priložnost. Se vidimo na naslednjem planisnkem izletu v mesecu aprilu, ki bo pa bolj primorsko obarvan.

Ivan Kojc, vodnik PD občine Kidričevo